Översätt från svenska till slovenska | Slovensk översättning | ISO-certifierad översättningsbyrå Baltic Media

 

Det slovenska språket

Språkfamilj: indoeuropeiska, slaviska språk, slovenska
Slovenska (slovenski jezik eller slovenščina) är ett indoeuropeiskt språk som tillhör familjen med sydslaviska språk. Det talas av cirka 2 miljoner personer i världen, de flesta av dessa i Slovenien.
Officiellt språk i: Slovenien, EU

Professionella och auktoriserade slovenska översättare

Översätt från svenska till slovenska | Slovensk översättning | Auktoriserad slovensk översättare | Översättningsbyrå Baltic Media  Det slovenska språket

Det finns över 10 slovenska språkspecialister i våra databaser. I enlighet med “Baltic Medias” kvalitetspolicy utförs översättningar till språket av en slovensk översättare som har slovenska som modersmål och/eller bor i Slovenien.
 
Vi använder oss enbart av professionella specialister med diplom i lingvistik från universitet/högskola och/eller erfarenhet inom översättning, med eller utan specialisering inom ett visst område.
 
Vi har infört och arbetar enligt kvalitetskontrollsystemet ISO 9001:2015, vilket betyder att vi har förbättrat projektkoordination och tillvägagångssätt för val av leverantör. Baltic Media har ett eget system för att testa slovenska översättare. Kriterier: språkutbildning, minst 5 års erfarenhet inom översättning, referenser från andra kunder, provöversättning.
 

Auktoriserad slovensk översättare

En stor andel av våra slovenska leverantörer är auktoriserade - certifierade slovenska översättare. Certifiering krävs för slovenska översättningar som certifierats av en notarie samt för tolkning vid rättegångar. Här kan du läsa mer om auktoriserad översättning. Mer om priset på en auktoriserad översättning läs här.
 

Slovensk översättning

  1. Alla slovenska översättningar går igenom tre stadier: översättning, redigering och korrekturläsning.
  2. Slovenska översättare arbetar med översättningsprogrammen Trados Translator’s Workbench och Trados MultiTermsom säkerställer användning av konsekvent terminologi.
  3. Datasäkerhet, lagring och sekretess är vårt ansvar. Serverlagring av slutförda slovenska översättningar. Om förlorar översättningen, finns den kvar i våra elektroniska arkiv.
  4. Utbildade, kompetenta och serviceinriktade projektledare som ständigt utvecklar sina färdigheter inom hantering av flerspråkiga projekt.
  5. Försäkring som täcker ansvarsskyldighet för möjliga översättningsfel — försäkringsbolaget kompenserar kundens eventuella förluster. Inga sådana fall har förekommit under Baltic Medias verksamhetshistoria. Detta fungerar dock som en ytterligare garanti för kunden.
  6. Vi arbetar globalt och har 24 års erfarenhet på den internationella marknaden eftersom vi har kunder och översättare i alla världsdelar.
  7. Ytterligare tjänster: layoutdesign för översättningar, förberedelse för tryck. När du lämnar in originalet för översättning kan du välja att beställa en layout som är färdig för tryck. Layoutdesign (DTP — Desktop Publishing).

Översättningsområden | Slovensk översättning

Rättsöversättningar, Maskinteknik, Affärer, Finans, Medicin, Reklam, Kommunikationer, PR, Transport, Datamaskinvara och -programvara, Vetenskap, Jordbruk, Fordonsteknik, EU-dokument, Regering, Industri, Livsvetenskaper, Försäljning, Teknik.
 

Sekretess | Slovensk översättning

Vi slutför våra avtal med alla våra kunder och är särskilt noggranna vad gäller arbetets kvalitet, leveransvillkor och sekretess.
 

Leveransvillkor | Slovensk översättning

Tjänsterna som vi erbjuder kan anpassas efter våra kunders behov. En av de viktigaste kraven är snabb service. Det går även att kontakta oss före/efter vår arbetstid. Kvalitet och snabbhet — dessa är två av huvudanledningarna till att vi har fått våra kunders förtroende.
 

Våra vanligaste slovenska översättningar:

engelska till slovenska franska till slovenska tyska till slovenska spanska till slovenska finska till slovenska ryska till slovenska polska till slovenska tjeckiska till slovenska slovakiska till slovenska ungerska till slovenska rumänska till slovenska bulgariska till slovenska litauiska till slovenska estniska till slovenska lettiska till slovenska svenska till slovenska norska till slovenska danska till slovenska isländska till slovenska ukrainska till slovenska italienska till slovenska slovenska till estniska slovenska till engelska slovenska till norska slovenska till franska slovenska till tyska slovenska till litauiska slovenska till ungerska slovenska till finska slovenska till bulgariska slovenska till italienska slovenska till lettiska slovenska till engelska slovenska till svenska slovenska till polska osv.
 
Vid förfrågan kan vi även hjälpa till med andra språk. Om du vill ha mer information kan du kontakta [email protected].
 

Slovenska språktjänster

Vi arbetar med de vanligaste textbearbetningsprogrammen, t.ex. Microsoft Office (Word, Excel, Power Point), Adobe Page Maker, m.m. Dessutom använder vi specialiserade översättningsprogram som Trados SDL, Trados Translator’s Workbench och Trados MultiTerm, samt Wordfast, för att skapa våra kunders terminologidatabaser.
 
Vi erbjuder även textkonvertering från/till PC- och Macintoshplattformar och förberedelse för tryck.
 

Våra specialister har även erfarenhet med lokalisering av slovenska webbplatser och dataprogram samt undertextning, kommentatorröster, dubbning av TV-program, filmtrailers, videospel, radioprogram och reklam på slovenska.  

Några av våra kunder