Översätt svenska slovakiska | Slovakisk översättning | ISO-certifierad översättningsbyrå Baltic Media

 

Det slovakiska språket

Språkfamilj: Indoeuropeiska språk, slaviska språk, slovakiska
Slovakiska tillhör den slaviska språkgruppen och har likheter med tjeckiska, ryska och polska.
Officiellt språk i: Slovakien

 

Professionella och auktoriserade slovakiska översättare

Det finns över 10 slovakiska språkspecialister i våra databaser. I enlighet med “Baltic Medias” kvalitetspolicy utförs översättningar till språket av en slovakisk översättare som har slovakiska som modersmål och/eller bor i Slovakien.
 
Vi använder oss enbart av professionella specialister med diplom i lingvistik från universitet/högskola och/eller erfarenhet inom översättning, med eller utan specialisering inom ett visst område.
 
Vi har infört och arbetar enligt kvalitetskontrollsystemet ISO 9001:2008, vilket betyder att vi har förbättrat projektkoordination och tillvägagångssätt för val av leverantör. Baltic Media har ett eget system för att testa slovakiska översättare. Kriterier: språkutbildning, minst 5 års erfarenhet inom översättning, referenser från andra kunder, provöversättning.
 

Auktoriserad slovakisk översättare 

En stor andel av våra slovakiska leverantörer är auktoriserade - certifierade slovakiska översättare. Certifiering krävs för slovakiska översättningar som certifierats av en notarie samt för tolkning vid rättegångar. Mer om priset på en auktoriserad översättning läs här.
 

Slovakiska översättningstjänster 

  1. Alla slovakiska översättningar går igenom tre stadier: översättning, redigering och korrekturläsning.
  2. Slovakiska översättare arbetar med översättningsprogrammen Trados Translator’s Workbench och Trados MultiTermsom säkerställer användning av konsekvent terminologi.
  3. Datasäkerhet, lagring och sekretess är vårt ansvar. Serverlagring av slutförda slovakiska översättningar. Om förlorar översättningen, finns den kvar i våra elektroniska arkiv.
  4. Utbildade, kompetenta och serviceinriktade projektledare som ständigt utvecklar sina färdigheter inom hantering av flerspråkiga projekt.
  5. Försäkring som täcker ansvarsskyldighet för möjliga översättningsfel — försäkringsbolaget kompenserar kundens eventuella förluster. Inga sådana fall har förekommit under Baltic Medias verksamhetshistoria. Detta fungerar dock som en ytterligare garanti för kunden.
  6. Vi arbetar globalt och har 14 års erfarenhet på den internationella marknaden eftersom vi har kunder och översättare i alla världsdelar.
  7. Ytterligare tjänster: layoutdesign för översättningar, förberedelse för tryck. När du lämnar in originalet för översättning kan du välja att beställa en layout som är färdig för tryck. Layoutdesign (DTP — Desktop Publishing).

Översättningsområden

Rättsöversättningar, Maskinteknik, Affärer, Finans, Medicin, Reklam, Kommunikationer, PR, Transport, Datamaskinvara och -programvara, Vetenskap, Jordbruk, Fordonsteknik, EU-dokument, Regering, Industri, Livsvetenskaper, Försäljning, Teknik.
 

Sekretess

Vi slutför våra avtal med alla våra kunder och är särskilt noggranna vad gäller arbetets kvalitet, leveransvillkor och sekretess.
 

Leveransvillkor

Tjänsterna som vi erbjuder kan anpassas efter våra kunders behov. En av de viktigaste kraven är snabb service. Det går även att kontakta oss före/efter vår arbetstid. Kvalitet och snabbhet — dessa är två av huvudanledningarna till att vi har fått våra kunders förtroende.
 

Våra vanligaste slovakiska översättningar:

engelska till slovakiska
franska till slovakiska
tyska till slovakiska
spanska till slovakiska
svenska till slovakiska
polska till slovakiska
tjeckiska till slovakiska
serbiska till slovakiska
slovenska till slovakiska
ungerska till slovakiska
rumänska till slovakiska
bulgariska till slovakiska
lettiska till slovakiska
litauiska till slovakiska
ryska till slovakiska
danska till slovakiska
estniska till slovakiska
finska till slovakiska
norska till slovakiska
ukrainska till slovakiska
italienska till slovakiska
slovakiska till lettiska
slovakiska till engelska
slovakiska till ryska
slovakiska till franska
slovakiska till tyska
slovakiska till litauiska
slovakiska till ungerska
slovakiska till svenska
slovakiska till bulgariska
slovakiska till estniska
slovakiska till ukrainska
osv.
 
Vid förfrågan kan vi även hjälpa till med andra språk. Om du vill ha mer information kan du kontakta [email protected].
 

Slovakiska språktjänster

Vi arbetar med de vanligaste textbearbetningsprogrammen, t.ex. Microsoft Office (Word, Excel, Power Point), Adobe Page Maker, m.m. Dessutom använder vi specialiserade översättningsprogram som Trados SDL, Trados Translator’s Workbench och Trados MultiTerm, samt Wordfast, för att skapa våra kunders terminologidatabaser.
 
Vi erbjuder även textkonvertering från/till PC- och Macintoshplattformar och förberedelse för tryck.
 

Våra specialister har även erfarenhet med lokalisering av slovakiska webbplatser och dataprogram samt undertextning, kommentatorröster, dubbning av TV-program, filmtrailers, videospel, radioprogram och reklam på slovakiska.  

Några av våra kunder