Franska översättare och fransk översättning

Översätt från svenska till franska | Fransk översättning av franska översättare | ISO-certifierad översättningsbyrå Baltic Media 

Det franska språket

Språkfamilj: indoeuropeiska språk, romanska språk

Franska är ett av de största romanska språken. Endast spanska och portugisiska talas av fler. Många invånare i Belgien, Kanada, Schweiz och Luxemburg talar franska. Franska har även spridits till flera afrikanska länder. De flesta franska ord kommer ursprungligen från latin eller har bildats med hjälp av latinska och grekiska ordstammar.
Officiellt språk i: Belgien, Frankrike, Kanada, Schweiz, Senegal, EU
Språkkod ISO 639-1: FR
Översätt från svenska till franska | Fransk översättning | Auktoriserad översättare  | Översättningsbyrå Baltic MediaÖversätt från svenska till franska | Fransk översättning | Baltic Media

Professionella franska översättare 

Det finns över 20 franska språkspecialister i våra databaser. I enlighet med “Baltic Medias” kvalitetspolicy utförs översättningar till språket av en fransk översättare som har franska som modersmål och/eller bor i Frankrike, Belgien, Kanada eller ett annat franskspråkigt land.
 
Vi använder oss enbart av professionella specialister med diplom i lingvistik från universitet/högskola och/eller erfarenhet inom översättning, med eller utan specialisering inom ett visst område.
 
Vi har infört och arbetar enligt kvalitetskontrollsystemet ISO 9001:2015, vilket betyder att vi har förbättrat projektkoordination och tillvägagångssätt för val av leverantör. Baltic Media har ett eget system för att testa franska översättare. Kriterier: språkutbildning, minst 5 års erfarenhet inom översättning, referenser från andra kunder, provöversättning.
 

Auktoriserad fransk översättare

En stor andel av våra franska leverantörer är auktoriserade franska översättare. Certifiering krävs för franska översättningar som certifierats av en notarie samt för tolkning vid rättegångar. Mer om priset på en auktoriserad översättning läs här.
 
 
Översättningsbyrå Baltic Media etablerades i Sverige 1991 och är en av de ledande leverantörerna inom segmentet för professionell mänsklig översättning i Nordeuropa. Översättningsbyrå har kontor i Stockholm (Sverige) och i Riga (Lettland). Översättningsbyrån Baltic Media har kunder bland både företag och privatpersoner.  Under mer än 25 år har översättningsbyrå Baltic Media arbetat inom sektorn och specialiserat på språk från norra Europa (inklusive nordiska, baltiska och slaviska språk), främst översättning till/från svenska, finska, danska, isländska, norska, tyska, engelska, polska, ryska, lettiska, litauiska och estniska.
 
Översättningsbyrå Baltic Media är certifierad enligt ISO 9001:2015 och är en företagsmedlem i ELIA –Europeiska associationen för språkbranschen.
 
 

 

 
Översätt från svenska till franska | Fransk översättning av franska översättare | Baltic MediaÖversätt från svenska till franska | Fransk översättning av franska översättare | Baltic Media
 

Fransk översättning 

  1. Alla franska översättningar går igenom tre stadier: översättning, redigering och korrekturläsning.
  2. Franska översättare arbetar med översättningsprogrammen Trados Translator’s Workbench och Trados MultiTermsom säkerställer användning av konsekvent terminologi.
  3. Datasäkerhet, lagring och sekretess är vårt ansvar. Serverlagring av slutförda franska översättningar. Om förlorar översättningen, finns den kvar i våra elektroniska arkiv.
  4. Utbildade, kompetenta och serviceinriktade projektledare som ständigt utvecklar sina färdigheter inom hantering av flerspråkiga projekt.
  5. Försäkring som täcker ansvarsskyldighet för möjliga översättningsfel — försäkringsbolaget kompenserar kundens eventuella förluster. Inga sådana fall har förekommit under Baltic Medias verksamhetshistoria. Detta fungerar dock som en ytterligare garanti för kunden.
  6. Vi arbetar globalt och har 25 års erfarenhet på den internationella marknaden eftersom vi har kunder och översättare i alla världsdelar.
  7. Ytterligare tjänster: layoutdesign för översättningar, förberedelse för tryck. När du lämnar in originalet för översättning kan du välja att beställa en layout som är färdig för tryck. Layoutdesign (DTP — Desktop Publishing).

Våra vanligaste franska översättningar 

engelska till franska * franska till polska * tyska till franska * spanska till franska * finska till franska * ryska till franska*  tjeckiska till franska * slovakiska till franska * slovenska till franska * ungerska till franska *  rumänska till franska * bulgariska till franska * litauiska till franska * estniska till franska * lettiska till franska * svenska till franska * norska till franska * danska till franska * isländska till franska* ukrainska till franska * italienska till franska * polska till franska * lettiska till franska * franska till engelska * franska till svenska osv.

Vid förfrågan kan vi även hjälpa till med andra språk. Om du vill ha mer information kan du kontakta [email protected].

 

Sekretess | Fransk översättning

Vi slutför våra avtal med alla våra kunder och är särskilt noggranna vad gäller arbetets kvalitet, leveransvillkor och sekretess.
 

Leveransvillkor | Fransk översättning

Tjänsterna som vi erbjuder kan anpassas efter våra kunders behov. Ett av de viktigaste kraven är snabb service. Det går även att kontakta oss före/efter vår arbetstid. Kvalitet och snabbhet — dessa är två av huvudanledningarna till att vi har fått våra kunders förtroende.

 

Franska språktjänster 

Vi arbetar med de vanligaste textbearbetningsprogrammen, t.ex. Microsoft Office (Word, Excel, Power Point), Adobe Page Maker, m.m. Dessutom använder vi specialiserade översättningsprogram som Trados SDL, Trados Translator’s Workbench och Trados MultiTerm, samt Wordfast, för att skapa våra kunders terminologidatabaser.
 
Vi erbjuder även textkonvertering från/till PC- och Macintoshplattformar och förberedelse för tryck.
 

Våra specialister har även erfarenhet med lokalisering av franska webbplatser och dataprogram samt undertextning, kommentatorröster, dubbning av TV-program, filmtrailers, videospel, radioprogram och reklam på franska. 

 

Några av våra kunder