Översätt svenska finska | Finsk översättning

Översätt svenska finska | Finsk översättning av finska översättare | ISO-certifierad översättningsbyrå Baltic Media 

Det finska språket 

Språkfamilj: finsk-ugriska, uralska språk, balto-finska språk
Finska tillhör de finsk-ugriska språken, som även innefattar estniska och ungerska. Finska, eller varianter av finska, talas i Finland samt i delar av Estland, Norge och Sverige. Finska är närmast besläktad med estniska.
Officiellt språk i: Finland, EU
Språkkod ISO 639-1: FI
 
Finsk översättning  Fiinish translation services Baltic Media Photo by Tommaso Fornoni on Unsplash
 
 
Översättningsbyrå Baltic Media etablerades i Sverige 1991 och är en av de ledande leverantörerna inom segmentet för professionell mänsklig översättning i Nordeuropa. Översättningsbyrå har kontor i Stockholm (Sverige) och i Riga (Lettland). Översättningsbyrån Baltic Media har kunder bland både företag och privatpersoner.  Under mer än 25 år har översättningsbyrå Baltic Media arbetat inom sektorn och specialiserat på språk från norra Europa (inklusive nordiska, baltiska och slaviska språk), främst översättning till/från svenska, finska, danska, isländska, norska, tyska, engelska, polska, ryska, lettiska, litauiska och estniska.
 
Översättningsbyrå Baltic Media är certifierad enligt ISO 9001:2015 och är en företagsmedlem i ELIA –Europeiska associationen för språkbranschen.
 
 
Översätt svenska finska | Finsk översättning | Auktoriserad finsk översättare | Översättningsbyrå Baltic MediaÖversätt svenska finska | Finsk översättning | Auktoriserad finsk översättare | Översättningsbyrå Baltic Media
 
 

Professionella finska översättare 

Det finns över 20 finska språkspecialister i våra databaser. I enlighet med “Baltic Medias” kvalitetspolicy utförs översättningar till språket av en finsk översättare som har finska som modersmål och/eller bor i Finland.
 
Vi använder oss enbart av professionella finska översättare med diplom i lingvistik från universitet/högskola och/eller erfarenhet inom översättning, med eller utan specialisering inom ett visst område.
 
Vi har infört och arbetar enligt kvalitetskontrollsystemet ISO 9001:2015, vilket betyder att vi har förbättrat projektkoordination och tillvägagångssätt för val av leverantör. Översättningsbyrå Baltic Media har ett eget system för att testa finska översättare. Kriterier: språkutbildning, minst 5 års erfarenhet inom översättning, referenser från andra kunder, provöversättning.
 
Översätt svenska finska | Finsk översättning | Auktoriserad finsk översättare | Översättningsbyrå Baltic Media
 

Auktoriserade finska översättare 

En stor andel av våra finska leverantörer är auktoriserade - certifierade finska översättare. Certifiering krävs för finska översättningar som certifierats av en notarie samt för tolkning vid rättegångar. Mer om priset på en auktoriserad översättning läs här.
 

Våra vanligaste finska översättningar:

Översättning från svenska, engelska, spanska, tyska, polska, norska, ryska, estniska, lettiska, litauiska till finska och översättning från finska till svenska, engelska, ryska, kinesiska, isländska, tyska, italienska, danska, norska, estniska, lettiska, litauiska och andra språk.
 

Finsk översättning 

  1. Alla finska översättningar går igenom tre stadier: översättning, redigering och korrekturläsning.
  2. Finska översättare arbetar med översättningsprogrammen Trados Translator’s Workbench och Trados MultiTermsom säkerställer användning av konsekvent terminologi.
  3. Datasäkerhet, lagring och sekretess är vårt ansvar. Serverlagring av slutförda finska översättningar. Om förlorar översättningen, finns den kvar i våra elektroniska arkiv.
  4. Utbildade, kompetenta och serviceinriktade projektledare som ständigt utvecklar sina färdigheter inom hantering av finska projekt.
  5. Försäkring som täcker ansvarsskyldighet för möjliga översättningsfel — försäkringsbolaget kompenserar kundens eventuella förluster. Inga sådana fall har förekommit under Baltic Medias verksamhetshistoria. Detta fungerar dock som en ytterligare garanti för kunden.
  6. Vi arbetar globalt och har 25 års erfarenhet på den internationella marknaden eftersom vi har kunder och översättare i alla världsdelar.
  7. Ytterligare tjänster: layoutdesign för översättningar, förberedelse för tryck. När du lämnar in originalet för översättning kan du välja att beställa en layout som är färdig för tryck. Layoutdesign (DTP — Desktop Publishing).

Sekretess | Finsk översättning 

Vi slutför våra avtal med alla våra kunder och är särskilt noggranna vad gäller arbetets kvalitet, leveransvillkor och sekretess.
 

Leveransvillkor | Finsk översättning 

Tjänsterna som vi erbjuder kan anpassas efter våra kunders behov. Ett av de viktigaste kraven är snabb service. Det går även att kontakta oss före/efter vår arbetstid. Kvalitet och snabbhet — dessa är två av huvudanledningarna till att vi har fått våra kunders förtroende.
 
Vid förfrågan kan vi även hjälpa till med andra språk. Om du vill ha mer information kan du kontakta [email protected].
 

Finska språktjänster  

Vi arbetar med de vanligaste textbearbetningsprogrammen, t.ex. Microsoft Office (Word, Excel, Power Point), Adobe Page Maker, m.m. Dessutom använder vi specialiserade översättningsprogram som Trados SDL, Trados Translator’s Workbench och Trados MultiTerm, samt Wordfast, för att skapa våra kunders terminologidatabaser.
 
Vi erbjuder även textkonvertering från/till PC- och Macintoshplattformar och förberedelse för tryck.
 

Våra specialister har även erfarenhet med lokalisering av finska webbplatser och dataprogram samt undertextning, kommentatorröster, dubbning av TV-program, filmtrailers, videospel, radioprogram och reklam på finska.  

Några av våra kunder