Översätt från svenska till albanska | Albansk översättning | ISO-certifierad översättningsbyrå Baltic Media

 

Det albanska språket

Språkfamilj: indoeuropeiska språk, albanska
Albanska är ett fristående språk inom den indoeuropeiska språkfamiljen men består till stor del av låneord från slaviska språk som bulgariska, men även rumänska, grekiska och andra språk. Språket talas i Albanien, dessutom förekommer varianter av albanska i Bulgarien, Makedonien, Rumänien och Slovenien.
Officiellt språk i: Albanien

 

Professionella och auktoriserade albanska översättare

Översätt från svenska till albanska | Albansk översättning | Auktoriserad albansk översättare | Översättningsbyrå Baltic Media  Det albanska språket

Det finns över 10 albanska språkspecialister i våra databaser. I enlighet med “Baltic Medias” kvalitetspolicy utförs översättningar till språket av en albansk översättare som har albanska som modersmål och/eller bor i Albanien.
 
Vi använder oss enbart av professionella specialister med diplom i lingvistik från universitet/högskola och/eller erfarenhet inom översättning, med eller utan specialisering inom ett visst område.
 
Vi har infört och arbetar enligt kvalitetskontrollsystemet ISO 9001:2015, vilket betyder att vi har förbättrat projektkoordination och tillvägagångssätt för val av leverantör. Baltic Media har ett eget system för att testa albanska översättare. Kriterier: Språkutbildning, minst 5 års erfarenhet inom översättning, referenser från andra kunder, provöversättning.
 
En stor andel av våra albanska leverantörer är auktoriserade - certifierade albanska översättare. Certifiering krävs för albanska översättningar som certifierats av en notarie samt för tolkning vid rättegångar. Här kan du läsa mer om auktoriserad översättning. Mer om priset på en auktoriserad översättning läs här.
 

Albansk översättning

  1. Alla albanska översättningar går igenom tre stadier: översättning, redigering och korrekturläsning.
  2. Albanska översättare arbetar med översättningsprogrammen Trados Translator’s Workbench och Trados MultiTermsom säkerställer användning av konsekvent terminologi.
  3. Datasäkerhet, lagring och sekretess är vårt ansvar. Serverlagring av slutförda albanska översättningar. Om förlorar översättningen, finns den kvar i våra elektroniska arkiv.
  4. Utbildade, kompetenta och serviceinriktade projektledare som ständigt utvecklar sina färdigheter inom hantering av flerspråkiga projekt.
  5. Försäkring som täcker ansvarsskyldighet för möjliga översättningsfel — försäkringsbolaget kompenserar kundens eventuella förluster. Inga sådana fall har förekommit under Baltic Medias verksamhetshistoria. Detta fungerar dock som en ytterligare garanti för kunden.
  6. Vi arbetar globalt och har 25 års erfarenhet på den internationella marknaden eftersom vi har kunder och översättare i alla världsdelar.
  7. Ytterligare tjänster: layoutdesign för översättningar, förberedelse för tryck. När du lämnar in originalet för översättning kan du välja att beställa en layout som är färdig för tryck. Layoutdesign (DTP — Desktop Publishing).

Översätt från svenska till albanska | Albansk översättning | Auktoriserad albansk översättare | Översättningsbyrå Baltic Media  Det albanska språket

Översättningsområden
Rättsöversättningar, Maskinteknik, Affärer, Finans, Medicin, Reklam, Kommunikationer, PR, Transport, Datamaskinvara och -programvara, Vetenskap, Jordbruk, Fordonsteknik, EU-dokument, Regering, Industri, Livsvetenskaper, Försäljning, Teknik.
 
Sekretess
Vi slutför våra avtal med alla våra kunder och är särskilt noggranna vad gäller arbetets kvalitet, leveransvillkor och sekretess.
 
Leveransvillkor
Tjänsterna som vi erbjuder kan anpassas efter våra kunders behov. En av de viktigaste kraven är snabb service. Det går även att kontakta oss före/efter vår arbetstid. Kvalitet och snabbhet — dessa är två av huvudanledningarna till att vi har fått våra kunders förtroende.
 
Våra vanligaste albanska översättningar:
danska till albanska
engelska till albanska
tyska till albanska
franska till albanska
svenska till albanska
polska till albanska
tjeckiska till albanska
slovakiska till albanska
slovenska till albanska
ungerska till albanska
rumänska till albanska
bulgariska till albanska
lettiska till albanska
litauiska till albanska
ryska till albanska
estniska till albanska
norska till albanska
finska till albanska
isländska till albanska
ukrainska till albanska
albanska till spanska
albanska till lettiska
albanska till danska
albanska till ryska
albanska till engelska
albanska till tyska
albanska till litauiska
albanska till ungerska
albanska till svenska
albanska till bulgariska
albanska till estniska
albanska till ukrainska
albanska till franska
osv.
 
Vid förfrågan kan vi även hjälpa till med andra språk. Om du vill ha mer information kan du kontakta [email protected].
 
Albanska språktjänster
Vi arbetar med de vanligaste textbearbetningsprogrammen, t.ex. Microsoft Office (Word, Excel, Power Point), Adobe Page Maker, m.m. Dessutom använder vi specialiserade översättningsprogram som Trados SDL, Trados Translator’s Workbench och Trados MultiTerm, samt Wordfast, för att skapa våra kunders terminologidatabaser.
 
Vi erbjuder även textkonvertering från/till PC- och Macintoshplattformar och förberedelse för tryck.
 

Våra specialister har även erfarenhet med lokalisering av albanska webbplatser och dataprogram samt undertextning, kommentatorröster, dubbning av TV-program, filmtrailers, videospel, radioprogram och reklam på albanska.  

Några av våra kunder